Wie ben ik

KoenMijn naam is Koen Van de Mieroop, geboren in 1977. Ik woon in Schoten met mijn vrouw en 3 kinderen. Van opleiding ben ik industrieel ingenieur, maar na een carrière van 15 jaar in IT was de tijd rijp om mijn beroepsleven over een andere boeg te gooien. Nadat ik in januari 2015 als sportmasseur in bijberoep ben gestart, ben ik sinds augustus 2016 voltijds Sportmasseur en ik ben meer gemotiveerd dan ooit tevoren in een job die me enorm veel voldoening schenkt. Ik beoefen sinds 2006 triatlon. Hier kan je enkele verhalen van mijn tofste triatlon avonturen vinden.

Uit ervaring heb ik geleerd dat een goed onderhoud van je lichaam – mentaal en fysiek – belangrijk is om op een aangename manier van sport en het leven in het algemeen te kunnen genieten. Hierbij speelt stress vaak een grote rol. Ik had vroeger vaak kleine blessures waarvoor ik het niet meteen de moeite vond om naar de dokter of kinesist te gaan, maar die me toch behoorlijk belemmerden om op een goede manier te sporten en goede prestaties te leveren. Stress maakte ook dat deze probleempjes niet herstelden zoals zou moeten.

Sinds ik zelf op regelmatige basis naar een sportmasseur ga voor een sportmassage, zijn die kleine blessures meer en meer verdwenen, en beter nog, ze evolueerden niet meer naar meer ernstige kwetsuren. Ik ben me dan meer gaan verdiepen in het menselijk lichaam en vooral het spierstelsel. In  2014 heb ik  een intensieve cursus sportmassage gevolgd bij IVS in Nederland omdat ik graag mijn positieve ervaringen met sportmassage wou doorgeven aan andere sportievelingen – wat ik tijdens de cursus bij wijze van oefening reeds deed. Vanaf januari 2015, ben ik dan mijn eigen sportmassage praktijk gestart.

In de opleiding sportmassage lag de nadruk enkel op spiermassages. Ik merkte in mijn praktijk echter dat veel klachten dieper geworteld zijn en niet enkel met massage te behandelen zijn. Ik miste echter de nodige kennis om mensen hierbij te helpen. Daarom heb ik in het schooljaar 2016-2017 de cursus sporttherapie bij Myos opleidingen gevolgd. Hier werd een ruimere kijk op het menselijk lichaam aangeleerd. We leerden ook de daarbij horende behandelingen waar massagetechnieken werden uitgebreid met lichte mobilisatie technieken. Dit maakte me als sportmasseur meer compleet.

Ik raad iedereen aan, of je nu al dan niet op regelmatige basis aan sport doet of niet , af en toe zijn lichaam onder handen te laten nemen door een sportmasseur. Je lichaam zal als vernieuwd aanvoelen en je zal het zeker appreciëren!